Kaarten
De Dorpskerk van Numansdorp is een door velen geliefde plek. Om daarop voort te borduren, zijn er ansichtkaarten van het interieur en de toren gemaakt. Ze zijn te bestellen via de webshop op www.hervormdnumansdorp.nl

Workshop Kransen maket.b.v. Compassion
Woensdag 12 oktober willen wij een herfstworkshop organiseren.
Locatie: De Hoeksteen
Tijd:      's middags vanaf 14:00 uur, 's avonds vanaf 19:00 uur
Graag een snoeischaar meebrengen.
We gaan een krans van sierappeltjes maken. De voorbeelden met de inschrijflijst liggen vanaf volgende week in 'de Voorhof', 'de Hoeksteen' en bij de Plus. De kosten zijn € 15,00 en de opbrengst is bestemd voor ons gezamenlijk project Compassion.
Aanmelden kan via website@hervormdnumansdorp.nl
We hopen van harte dat u/jij erbij kunt zijn.

Inzamelingsactie voor de voedselbank
Gezamenlijke inzamelingsactie van persoonlijke verzorgingsproducten voor de Voedselbank. Bij de Voedselbank merken ze dat de armoede in de Hoeksche Waard toeneemt. In 2 maanden tijd een stijging van 120 naar 176 gezinnen die een beroep op de Voedselbank moeten doen! Om al deze gezinnen te kunnen helpen, is er veel nodig. Gelukkig zijn er voldoende voedingsmiddelen, maar er is een tekort aan producten voor persoonlijke hygiëne. Daarom willen de beide diaconieën in oktober een inzamelingsactie houden voor de Voedselbank. Ook de gemeente Elim doet met de actie mee. In de Dorpskerk en ‘De Hoeksteen’ zal er van 1 tot en met 30 oktober een doos of krat staan, waarin we producten verzamelen. Denk hierbij aan shampoo, douchegel, tandpasta, deodorant, luiers, maandverband en tampons. Heeft u hiervan iets over in een onaangebroken verpakking? Of wilt u dit speciaal voor de inzamelingsactie kopen? Neem het dan mee naar de kerk. Op deze manier geven we een klein beetje invulling aan dat wat Jezus aan ons vraagt: omzien naar elkaar.

Koffieochtenden
Na een hele lange tijd zijn in september de koffieochtenden weer van start gegaan. We hebben er heel veel zin in.
Voor meer info mail naar website@hervormdnumansdorp.nl
Noteer onderstaande datums alvast in de agenda:
Woensdag 19 oktober in ‘De Hoeksteen’
Woensdag 16 november in ‘de Voorhof’
Woensdag 21 december in ‘De Hendrikshoeve’

Van harte welkom. Graag tot ziens!

Open kerk op Open Monumentendag
In het kader van Open Monumentendag, zaterdag 10 september 2022, bezochten zo’n 60 mensen de kerk. Bezoekers kwamen van dichtbij en verderweg. Een echtpaar uit Frankrijk bijvoorbeeld vroeg om uitleg van de liturgie, een Poolse bezoekster kwam om te bidden voor kinderen wereldwijd en er waren zes Amerikanen met Nederlandse voorouders.

Koen wint kerkquiz
Koen de Ridder (14) uit Numansdorp is de winnaar van de kerkquiz die speciaal voor Open Monumentendag is gemaakt. Samen met zijn vader Axel kwam Koen de kerk bezichtigen. Dat leverde een open gesprek op, niet alleen over de geschiedenis van de kerk maar ook over geloven en naar de kerk gaan anno 2022. Als prijs krijgt Koen een boek met inspirerende verhalen uit de kerkgeschiedenis. Alle deelnemers aan de kerkquiz: hartelijk bedankt! Voor wie het nalezen wil, is er hier een overzicht van juiste antwoorden.

Welkom in de kerk
Elke dinsdag is de kerk van 10:30 tot 12:00 uur geopend voor een bezoek/stil moment. U/jij bent van harte welkom.