Orgelrestauratie
Het orgel in onze kerk ondergaat in de periode januari t/m gepland juni 2018 een grote restauratie. De kas van het instrument stamt uit het begin van de 18e eeuw. Toen maakte Jacob Cools een eenklaviers orgel voor de Waalse kerk in Rotterdam. In de loop van de tijd werkten orgelbouwers als Moreau, Heyneman en Jonathan Bätz aan het instrument, waarbij het werd uitgebreid met een bovenwerk. In 1865 werd het orgel overgeplaatst naar Numansdorp. In 1914 plaatste Jan van der Kley in de oude kas een nieuw, pneumatisch orgel. Toen dit instrument niet meer voldeed, bouwden de Gebroeders Van Vulpen in 1967/1968 in de oude kas een nieuw orgel. In 1986 zorgde deze Utrechtse orgelbouwer voor een uitbreiding. Het orgel telt nu zeventien stemmen, verdeeld over hoofdwerk, bovenwerk en pedaal. Na een grootschalige restauratie van de Dorpskerk van Numansdorp in 2014, is nu het orgel aan de beurt. Daarbij gaat de aandacht met name uit naar de rijk gesneden orgelkas van Cools uit 1707. Het orgelfront wordt gerestaureerd door schildersbedrijf De Jongh uit Waardenburg, in samenwerking met de firma Snijders uit Numansdorp. Ook het binnenwerk van het orgel ondergaat een renovatie. Daarbij wordt het orgel met twee registers (een Baarpijp 8’ en een Schalmei 4’) uitgebreid. De werkzaamheden worden uitgevoerd door orgelbouwer Hendriksen & Reitsma uit Nunspeet. Adviseur van het project is Dirk Bakker uit Piershil.

Van de orgelrestauratie wordt u op de hoogte gehouden door onderstaande filmpjes.
De laatste staat bovenaan.