Vrijwilligers gezocht voor de Hoeksche Huiskamer
Stichting Welzijn, Alerimus, en de diaconieën van de Hervormde kerk en de Gereformeerde kerk starten vanaf juli op de maandagen een nieuw initiatief in Pandje20: De Hoeksche Huiskamer! Een plek waar de dag op een prettige manier en in een huiselijke sfeer doorgebracht kan worden, voor eenieder die hier behoefte aan heeft. Waar iedereen welkom is, waar de koffie klaarstaat en waar altijd iemand aanwezig is om een praatje mee te maken, of om iets mee te ondernemen.
De Hoeksche Huiskamer is ook een plek voor ouderen die geen indicatie hebben voor dagopvang, maar wel behoefte hebben aan structurele activiteiten en extra ondersteuning. "Mensen wonen steeds langer thuis, maar kampen soms wel met fysieke ongemakken. Daardoor komen ze minder buiten en zijn minder actief".
Het bezoeken van de Hoeksche Huiskamer heeft een positieve invloed op hun algemene gemoedstoestand en daarmee ook op de rest van het lichaam. Dit kan niet zonder vrijwilligers, vindt u het leuk om gastheer of -vrouw te worden bij de Hoeksche Huiskamer en wilt u mee zorgdragen voor een huiselijke warme sfeer waarin iedereen zich welkom voelt? Wilt u meer info of wilt u zich al opgeven dat kan via:
diaconie.hk@kerknumansdorp.nl of via info.hk@kerknumansdorp.nl